ПРЕДАВАЊЕ НА ПИСАТЕЛОТ ВЕНКО АНДОНОВСКИ

Дел од матурантите од нашето училиште на ден 29.3.2021г. имаа можност да присуствуваат на предавање на големиот писател проф. д-р Венко Андоновски, кој зборуваше за драмите „Црнила“ од Коле Чашуле и „Диво месо“ од Горан Стефановски. Настанот го организираше и координираше професорот по Македонски јазик и литература

Повеќе

СЦЕНА ОД ДРАМАТА БУРЕ БАРУТ

По повод Светскиот ден на театарот учениците од СГГУ на ГС „Здравко Цветковски“ под менторство на м-р Стево Павловски ја подготвија сцената „За aрно , за убаво“ од култната драма „Буре барут“ од Дејан Дуковски. Ученикот Алексеј Спасевски го толкува ликот Ангеле, а Дамјан Атовски ликот Димитрија.

Повеќе