ОБУКА РОДОВА ЕДНАКВОСТ

Во октомври 2019 се одржа втората обука преку канадскиот проект, “Зајакнување на половата рамнотежа во средните стручни училишта за идните професии на младите девојки и момци”. Заедно со учениците од СУГС “Љуш Марку” и СГГУ “Шаип Јусуф” бевме дел од работилницата за зајакнување на улогата во општеството

Повеќе

СЕМИНАР 2019

Семинар – Ангажирање на Мали и Средни претпријатија во учење базирано на работа 2019 -European Alliance for Apprenticeships- -Fourth Regional Seminar for Candidate Countries- Ангажирање на Мали и Средни претпријатија во учење базирано на работа 2019 На дводневниот семинар кој се одржи во Хотелот Хилтон се зборуваше

Повеќе

СРЕДНОШКОЛСКИ ИГРИ 2019

На Средно Водно во Скопје, во организација на ЗГ „Сфера“ Скопје, под слоганот „Заедно во природа“ се реализира шестото издание на „Средношколските игри“.И оваа година учествувавме на манифестацијата со забава и натпревари.Нашите ученици се натпреваруваа во различни дисциплини,притоа освоија: – Прво место-златен медал на натпревар по технички

Повеќе

ДЕН НА СТАРИТЕ ЛИЦА

Ден на старите лица – 1ви Октомври По повод денот на старите лица,1 Октомври, проф. Билјана Тодороска и проф. Верица Коцевска со група ученици од нашето училиште го посетија домот за стари лица “Eлисавета”. Им подаривме внимание и малку љубов со читање на песни, донирање на витамини

Повеќе