ЦРВЕН КРСТ – РАБОТИЛНИЦА

ИЗВЕШТАЈ од одбележување на Недела на хигиенизација и имунизација во СГГУГС ,,Здравко Цветковски,,-Скопје Во рамките на месецот на здравјето и хигиената, во СГГУГС „Здравко Цветковски“ по повод одбележување на Светската недела на хигиенизација и имунизација се реализираше онлајн работилница под мотото ,,Хигиена-лична обврска за колективно здравје“. За

Повеќе

Хигиена,превенција и имунизација-Ковид 19

ЛИНК ЗА ВИДЕО Месец април е месец на хигиенизација и имунизација.Црвениот крст во периодот од 08-15 април 2021 година ја одбележи неделата на хигиенизација под мотото “Хигиената-лична обврска за колективно здравје”. Промоцијата на хигиената е основен дел од активностите за вода и санитација на Меѓународната Федерација на

Повеќе

ПРЕДАВАЊЕ НА ПИСАТЕЛОТ ВЕНКО АНДОНОВСКИ

Дел од матурантите од нашето училиште на ден 29.3.2021г. имаа можност да присуствуваат на предавање на големиот писател проф. д-р Венко Андоновски, кој зборуваше за драмите „Црнила“ од Коле Чашуле и „Диво месо“ од Горан Стефановски. Настанот го организираше и координираше професорот по Македонски јазик и литература

Повеќе

СЦЕНА ОД ДРАМАТА БУРЕ БАРУТ

По повод Светскиот ден на театарот учениците од СГГУ на ГС „Здравко Цветковски“ под менторство на м-р Стево Павловски ја подготвија сцената „За aрно , за убаво“ од култната драма „Буре барут“ од Дејан Дуковски. Ученикот Алексеј Спасевски го толкува ликот Ангеле, а Дамјан Атовски ликот Димитрија.

Повеќе