ОБУКА РОДОВА ЕДНАКВОСТ

Во октомври 2019 се одржа втората обука преку канадскиот проект, “Зајакнување на половата рамнотежа во средните стручни училишта за идните професии на младите девојки и момци”. Заедно со учениците од СУГС “Љуш Марку” и СГГУ “Шаип Јусуф” бевме дел од работилницата за зајакнување на улогата во општеството

Повеќе

СЕМИНАР 2019

Семинар – Ангажирање на Мали и Средни претпријатија во учење базирано на работа 2019 -European Alliance for Apprenticeships- -Fourth Regional Seminar for Candidate Countries- Ангажирање на Мали и Средни претпријатија во учење базирано на работа 2019 На дводневниот семинар кој се одржи во Хотелот Хилтон се зборуваше

Повеќе

ДЕН НА СТАРИТЕ ЛИЦА

Ден на старите лица – 1ви Октомври По повод денот на старите лица,1 Октомври, проф. Билјана Тодороска и проф. Верица Коцевска со група ученици од нашето училиште го посетија домот за стари лица “Eлисавета”. Им подаривме внимание и малку љубов со читање на песни, донирање на витамини

Повеќе