ПРЕДАВАЊЕ НА ПИСАТЕЛОТ ВЕНКО АНДОНОВСКИ

Дел од матурантите од нашето училиште на ден 29.3.2021г. имаа можност да присуствуваат на предавање на големиот писател проф. д-р Венко Андоновски, кој зборуваше за драмите „Црнила“ од Коле Чашуле и „Диво месо“ од Горан Стефановски. Настанот го организираше и координираше професорот по Македонски јазик и литература

Повеќе

СЦЕНА ОД ДРАМАТА БУРЕ БАРУТ

По повод Светскиот ден на театарот учениците од СГГУ на ГС „Здравко Цветковски“ под менторство на м-р Стево Павловски ја подготвија сцената „За aрно , за убаво“ од култната драма „Буре барут“ од Дејан Дуковски. Ученикот Алексеј Спасевски го толкува ликот Ангеле, а Дамјан Атовски ликот Димитрија.

Повеќе

ДЕН НА ЕКОЛОГИЈА

По повод 21 март, Денот на екологијата, учениците од СГГУГС „Здравко Цветковски“ изработија постери за подигнување на еколошката свест.Да ја чуваме животната средина и да ја почитуваме нашата планета!

Повеќе