ПРОЕКТ ЗА МИР

Во рамки на меѓународниот проект за мир, во кој што нашето училиште членува од 2009 год. и истовремено е главен координатор за територијата на Република Македонија, во текот на годината се организираат разни хуманитарни акции, трибини, дебати, работилници, семинари, спортски активности и сл. со кои се шири

Повеќе

УЛТРА МАРАТОН ЗА ТОШЕ

Поминаа 12 години откако на 16 октомври 2007 година нашата најголема музичка ѕвезда Тоше Проески во сообраќајна несреќа го загуби животот кај Нова Градишка, Хрватска. Нашите маратонци кои продолжуваат за родното Крушево, беа пречекани на 15 октомври од страна на наши ученици и професори.

Повеќе