СВЕТСКИ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

21 Март – Светски ден за лицата со Даунов синдром Хуманитарна активност Од срце, ние учениците дизајниравме маички кои подоцна беа продавани, а собраните средства беа донирани во Центарот за лица со Даунов Синдром. Делиме моменти со љубов!

Повеќе

УЧИЛИШНА ЗАЕДНИЦА

“Зајакнување на капацитетите на училишните заедници” Крушево, февруари 2019 Нашите ученици се на тренинг курс “Зајакнување на капацитетите на училишните заедници” во градот Крушево,под менторство на професорката Мелита Станковиќ. Спроведена од стана на Здружение Лидери за едукација,активизам и развој (LEAD) и поддржана од фондацијата KONRAD ADENAUER STIFTUNG.

Повеќе

НАТПРЕВАР НОВОГОДИШНИ ЕЛКИ

По повод новогодишните празници во нашето училиште се организираше натпревар во кој учествуваат сите класови со нивна креативна елка,која подоцна беше подарена со љубов во други институции. Победници беа архитектите од третта година и архитекти од прва година,кои заслужено ја освоија наградата-посета на музејот Илузијум(музеј на илузии).

Повеќе