• Концерт за мир

  Концерт за мир

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 7 мај 2011 година во Градскиот парк, на "Школка" во ораганизација на нашето училиште се одржа "Концертот за мир" на кој учествуваа бендови од...

 • Јашари Мухамедали

  Јашари Мухамедали

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 20.4.2011 во училиштето СГГУ “Здравко Цветковски” се одржа уште еден меморијален настан по повод насилната смрт на ученикот Јашари Мухамедали....

 • Хуманитарна претстава

  Хуманитарна претстава

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 28.4.2011 во МКЦ премиерно беше изведена училишната претстава “Ромео и Јулија – скопска Шема” во режија и под менторство на професорите...

 • Априлијада

  Априлијада

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 1 април 2011 се одржа Априлијада на која секој клас се претстави со заедничка маска - групна и свој настап кој траеше неколку минути. Жирито...

 • Проект за мир

  Проект за мир

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 29.3. 2011 година во Тревизо, Италија, нашето училиште ја доби првата награда од Проектот за мир во светската конкуренција на училиштата вклучени...