• Патронат

  Патронат

  18 Oct 2011 Off Comments

  За патрониот празник 2010 година, приредбата, за разлка од лани која имаше фолкролен мотив, беше современа. Започна традиционално, со изведба...

 • Егејска екскурзија

  Егејска екскурзија

  18 Oct 2011 Off Comments

  По повод патрониот празник професорите беа на екскурзија во егејскиот дел на Македонија – го посетија Солун, Метеорите, Воден…

 • Екскурзија

  Екскурзија

  18 Oct 2011 Off Comments

  Од 19 до 23 октомври се изведе петдневна екскурзија на учениците од трета и четврта година во Будимпешта и Виена каде се посетија културно-историските...

 • На 9 по Рихтер

  На 9 по Рихтер

  10 Sep 2011 Off Comments

  На 27.5.2010 г. во МКЦ се изведе училшната хуманитарна претстава ‘На 9 по Рихтер”. Салата беше преполна, а нашите глумци одлични!

 • 1 Април 2010

  1 Април 2010

  10 Sep 2011 Off Comments

  На 1 април 2010 година се погодија да се поклопат априлијадата и Великден, па така во училиштето за првпат организиравме Априлијада со избор...