СРЕДНОШКОЛСКИ ИГРИ 2019

На 05 октомври на Средно Водно, во организација на ЗГ „Сфера“ Скопје, под слоганот „Заедно во природа“ се реализира шестото издание на „Средношколските игри“, манифестација од забавен и натпреварувачки карактер за ученици од средните училишта на Град Скопје.

Манифестација која вклучува различни активности (крос, натпревари во знаење, уметнички вештини, еко игри, забава) има за цел да ги поттикне средношколците да развијат свесност за потребата и неопходноста од нивен редовен престој во природа со цел подобрување и унапредување на нивното психофизичко здравје.

Нашите ученици се закитија со златни, сребрени и бронзени медали

 

  • Delicious
  • Digg
  • E-Mail
  • Facebook
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • Tumblr