УЧИЛИШНА ДРАМА МAGIC REALLY EXISTS

На ден 21.02.2019г.,ученици од нашето училиште,својот талент го поставија на сцената на МКЦ,Кино Фросина.Премиерата на извонредната драма на дебитантите од 2ра година, под менторство на проф.Инџи Хајредин,предизвика огромни овации,воздишки и смеа кај публиката.Драмската изведба чиешто сценарио имаше оригинален текст на англиски јазик беше напишана од нашата прекрасна ученичка,Елена Стаменковска и изведена за хуманитарни цели.Преполната сала од посетители беше сведок на  вистинската порака дека : МАГИЈАТА НАВИСТИНА ПОСТОИ -МAGIC REALLY EXISTS!Целокупниот труд и талент на тимот,воден од проф.Инџи и учениците неуморно работејќи од средината на месец октомври 2018,па се’до периодов,го покажа својот сјаен резултат.Целта беше да се прикаже постоењето на магијата,наречена љубов во секој од нас,љубовта како главен двигател во светот,присутна кај секој од нас.

 

  • Delicious
  • Digg
  • E-Mail
  • Facebook
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • Tumblr