Спортски активности

Покрај активностите на редовните часови по програмата на Активот на професорите од нашето училиште, се изведоа и реализираа активности и на надворешен план, односно програмски активности од спортот на средните училишта на Градот Скопје и тоа во:

1.	Учество на проектот на образование и спорт: "Не за насилството, да за пријателството" и "Заживеј го Скопје, заживеј го Сарај", одржан на 09.10.2009 год. во СРЦ Сарај
Училиштето учествуваШе во активностите:
- атлетика
- ракомет (женски)
- баскет (машки)
- одбојка на песок (женски)
- мал фудбал (машки)

2.	Учество на традиционалниот "СТРЕЕТ БАЛЛ" помеѓу 21 средно училиште на Град Скопје, на "Бела НоЌ Скопје 2009", на 26.09.2009 год.
на плоштад Македонија

3.	Учество на државното првенство во пинг понг во Кавадарци, 13.11.2010 год. во спортската сала Јасмин, и освоено 6 место во Македонија во поединечна конкуренција (машки)

4.	Учество на срдноучилиШните лиги во куглање Што се одржуваат во кугларницата во ГТЦ – Мусандра

5.	Учество на средноучилишната лига во ракомет (машки)

6.	Учество на средноучилишната лига во футсал (машки)

7.	Учество на средноучилишната лига во одбојка (женски)

8.	Подготовки за учество на средноучилишната лига во коШарка (машки)

9.	Организирање и учество на турнир во коШарка и мал фудбал (машки) по повод патрониот празник на нашето училиште.

10.	Учество и освоено второ место на "Атлетскиот Велигденски Крос 2010", за ученици од прва и втора година

11.	Учество во турнирскиот лига систем на натпревари во средноучилишата лига во ракомет (женски) 

12.	Учество во турнирскиот лига систем на натпревари во средноучилишната лига во одбојка (машки) 

13.	Почеток и тек на меѓукласни натпревари на СГГУГС "Здравко Цветковски" во мал фудбал

14.	Учество и освоено прво место во мал фудбал на Патрониот празник на СУГС Орце Николов
  • Delicious
  • Digg
  • E-Mail
  • Facebook
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • Tumblr