• Годишна програма 2009-2010

  Годишна програма 2009-2010

  21 Oct 2011 Off Comments

 • Концерт за мир

  Концерт за мир

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 7 мај 2011 година во Градскиот парк, на "Школка" во ораганизација на нашето училиште се одржа "Концертот за мир" на кој учествуваа бендови од...

 • Јашари Мухамедали

  Јашари Мухамедали

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 20.4.2011 во училиштето СГГУ “Здравко Цветковски” се одржа уште еден меморијален настан по повод насилната смрт на ученикот Јашари Мухамедали....

 • Хуманитарна претстава

  Хуманитарна претстава

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 28.4.2011 во МКЦ премиерно беше изведена училишната претстава “Ромео и Јулија – скопска Шема” во режија и под менторство на професорите...

 • Априлијада

  Априлијада

  18 Oct 2011 Off Comments

  На 1 април 2011 се одржа Априлијада на која секој клас се претстави со заедничка маска - групна и свој настап кој траеше неколку минути. Жирито...