По повод Светскиот ден на театарот учениците од СГГУ на ГС „Здравко Цветковски“ под менторство на м-р Стево Павловски ја подготвија сцената „За aрно , за убаво“ од култната драма „Буре барут“ од Дејан Дуковски. Ученикот Алексеј Спасевски го толкува ликот Ангеле, а Дамјан Атовски ликот Димитрија. Монтажа и музика-Милан Ѓорѓиевски.

ЛИНК ЗА ВИДЕО