Поминаа 12 години откако на 16 октомври 2007 година нашата најголема музичка ѕвезда Тоше Проески во сообраќајна несреќа го загуби животот кај Нова Градишка, Хрватска. Нашите маратонци кои продолжуваат за родното Крушево, беа пречекани на 15 октомври од страна на наши ученици и професори.